Само слънце ще им свети

Букети, букети,букети.
Напълниха цялата сцена.
Лицето на певеца свети-
от щастие е озарено...

А кой да вникне във душата?
Кой да бръкне във сърцето?
Забравил що е туй заплата...
Липсва в редче на бюджета...

След концерта - на банкет.
Ръкостискане, прегръдки.
Дами с рокли от жоржет,
някои даже и със хрътки...

След банкета - у дома си.
Няма ваза за цветята.
И стотинки за колбаси,
ни бонбонче за децата...

Колко лековерна слава!
Как я чакаше певеца-
другите да забавлява
 със изкусно интермецо.

Ех, Родино, що направи
 с талантливите си хора?
Колко бързо ги забрави?!
И изхвърли ги на двора...

Под букети, под букети
 ще ги търсиме във гроба.
Само слънце ще им свети
 като злато - висша проба...

28.05.2011 г.
Москва




 

 


Рецензии