Градът

Под душ от капки сочни и крилати
 градът се къпе в душно юнско лято.
А после слънце поизплашено излиза
 и локвите кафяво-кални заоблизва.

От удоволствието улиците се протягат.
Площадът пременен не бърза да си ляга.
И хората му ходят като след спектакъл.
Не вярват,че дъждът - по пролетта е плакал...


Рецензии