Я встретил Вас

По случай 212-тия рожден ден
 на А.С.Пушкин

 Днес съм в ролята на пораженец:
 "Как позна,че аз съм чужденец?"
 "-Защото ти ми се усмихна!!!"
- момичето веднага попритихна
 и със очите ме прободе,
че чак сърцето ми набоде
 за чувствената си стрела...
 ...Това на пъпа на Москва-
градът рожден на Пушкин
 в който той е гушкал
 по няколко жени на ден
 и съперникът му възмутен
 го извиква на дуел
 с резултата неминуем.
За Поета - предсказуем.
След век за да чуем:
 "Я нстретил Вас..."


Рецензии