Нич на двори и ныц ны выдно нам,

Хто дэ нажэрсь молозывка

Чітал я Маркса і Белінского.
І Леніна конспектував.
Но вот!.. згынь маты ваша лыхая,
Шэ ныц філософ у пынька.

Мні чінш бы ж пуднысці вылызному.
Да дэ, колы і ек, когда 
Ны j раjспіjсаніяв ыкзамынав.
Бы j дэ занятія в вузЛах.

Да j вот дывлюсь, ек в сні пранцывыjі
Дають мні доброго щылчка:
Якыjсь  язык уж ваш нывіданныj!
А содержанья j іj ныма зь.

То даj сюды мою курсівочку! –
Да нет! Я сам впышу слова.
Літературы мало, відіш лі, сь
В маеj діпломнаj в ліцьвіна.

І значыть, ныц мы j ны повысылы
Образованья в чынодрал.
Бо дэсь ходыв оно, скалічаныj,
Тіпа ж по нервенных врачах.

Боі за правду чы за істінку j
Усэ щэ рвуть фсю зэмню вшвах.
Бо дэ етвегы былі з німцямы,
Бы і пры польшчы в ласках панск.

Бубнімо ж но па-рускі гынды во
Здумкі якіяся сялянск –
І выjдэ добрая гольшыночка
Ва у знычтожаных лесах.

От ззів мы бубліка ув жыдкія:
Ты, дружэ, пышыш, ек товкач!
А нада ш быты по затылковы
Того во Вовка-пузана.

Ну, шо ж, то Тато дасьць млынька
В7 карма-ёгінам парнаськ.
Шануj ж хоть тэе, шо Кобзар
Тут гонды во шпань настругав. 

...ну, j шо за сонцэ тут ф сніГах?
Нымае j жебыны в ямах


Рецензии