Снег ляцiць на святло лiхтара...

***
Снег ляціць на святло ліхтара.
Захварэла зіма, захварэла:
З дахаў капае, быццам зямля
Прыняла яе хворае цела.

Быццам нехта зямлі той наліў.
Толькі хворая ёй – не таварыш.
Так і Бог мне зіму падарыў,
Якой хіба што сэрца параніш.

27. 12. 2018 г.


Рецензии