Време да тръгна засмян

Натанцуваха се дъждовете.
Сълзите си буйно изплакаха.
Зад промитите сочни полета
 хукна насреща ми лятото.
Голо, без свян, като рус малчуган
 слънцето се цамбурна в реката.
Време е вече да тръгна засмян
 по топлата длан на земята.


Рецензии