Алегро нон тропо

На Г.Григоров

 Знам,
че не растеш
 като дърветата,
разчитащи
 на своя
 знатен корен.
Твои клони
 са момчетата.
За другото -
ти сам си отговорен.
Битието ти не ще убии мечтите.
Но питай!
Трябва да се пита:
за сметка на какво ли
 дебелеем?
Някои ще мълчат.
Други ще се смеят.
Много малко ще бъдем искренни.
И с к р е н н о с т т а
 е най-трудната
 и с т и н а!
Не чакай
 да станем познати,
за да си говорим естественно.
Все още сме
 п р и я т е л и!
Боли ли ни -
значи сме честни!
М ъ л ч а н и е т о
 не е израз на емоция.
Изпадаме ли още в амоци -
значи сме живи!
И нервни.
По човешки силни,
а не имагинерни.
Симеотика няма да ни оправи-
диря
 е нужно
 след нас да оставим!

1975 г., София, ул.Даскал Манол 7


Рецензии