Заквасена любов

По поръчка на М.Р.

Отново трябва за любов да пиша,
а колко дни любов не съм познал...
В Москва отдавна отцъфтяха вишните,-
листо златисто нося гордо за медал.
Медал затуй, че силно някого обичам.
Медал за тръпна вярност със търпение.
Всеки ден ли трябва да надничам
 във нечия любов за стих или поема?
Много песни за любов в света изпети са-
за вярност, за разлъка. И за щастие.
Не зная на земята колко са поетите,-
но всяка песен лична е едно причастие!
И запомни добре - не пиша по заявка.
Любов не се заквасва с поръчение!
Всяка моя дума крие много тайна явка.
Всеки миг прожит - едно стихотворение.

1980, СССР, Посолство на България в Москва


 


Рецензии