ВВВ-44 В дчуття власно важливост

У прищуренім погляді
Я навряд чи сховаюсь від критики,
Ти завжди - маєш здогади,
Які варто підтвердити криками.

В кожній помилці прикрій,
Бачиш смисл й наснагу шукати,
Іще більшу й нехитру,
Щоб у памяті закарбувати.

Невиправними й гострими
Видаються мої легкі жарти,
А думки - ідіотськими,
Що уваги і смислу не варті.

Ти живеш, щоб помітити
У моїм житті - звірену хибу,
Щоб з собою приміряти,
І відчути вагомість відриву.

Ти попереду - кроками,
Відміряєш незмірену відстань,
Й притискаєш докорами,
Щоб утвердитись на чужім місці.

І глибоко у памяті
Архівуєш таблиці із прикростей,
Наче доказ незграбності,
Чи надмірної надто відкритості.

І нічого не бачачи,
На чужому безликому тлі,
Стаєш виразна й значима,
Наче дзвін, що застиг в кришталі.

Може, сміло признаєшся
Що у кожній поміченій хибі,
Ти своє віддзеркалення
Залишила - різке й плаксиве.


Рецензии