ВВВ-42 В дчуття власно важливост

Я - найперша в світі мама,
Мені всі копійку винні -
Благодійники й держава,
І завбачлива родина.

На дотаціях й виплатах,
Матеряльній допомозі,
Звела царськії палати -
І піднялася по змозі.

Пільги - як рука підтримки,
Що застрягла у кишені,
Бо копійка до копійки -
Назбиралась повна жменя.

Скрізь відкриті навстіж двері
Приязнь й усмішки відверті,
Та без зібраних паперів -
Марно вибратись із нетрів.

Вимагають - по дві справки,
І по кільканадцять копій,
Так неначе на лежанці -
Я лежу, приспавши спокій.

Я - багатодітна мама,
До афтографів відкрита,
Скрізь поставлю лиш би дарма
Увірвати із корита.

Відчуваю всюди шану,
Й віншування материнства,
Та за спиною - втішаю
Чиюсь гордість особисту.

Бо пліток - лихі обійми,
Пересуди і зневага,
Кажуть про стандарт подвійний,
Котрий вимага відваги.


Рецензии