ВВВ-41 В дчуття власно важливост

Щоб не впасти - я соломи
У копицю нагребу,
І на голову шолома -
Від всіх шишок одягну.

Передбачливо збираю
Гроші на можливий казус:
Перелом у день сльотавий,
Чи бацили в куску мяса.

Чи впаду на місці рівнім,
Коли чорт штовхне у спину,
На усі можливі біди,
Що чатують без упину.

ДТП, в яке потраплю
Не утримавши кермо,
На ремонт, оплату шрафів,
І на страхове ярмо.

Кілька тисяч для застави,
На хабар - потрібним людям,
Щоб закрить дражливу справу,
Перетнувшись з правосуддям.

Закручу готівку в банки,
Бо грозить арешт рахунків,
Щоб було на всі випадки -
Відкупитись від придурків.

Передбачливий - в копійці,
Так, неначе саме пекло -
Демонів, чортів і вбивців,
Кине в бій лихий й запеклий.

Все життя чекав на напад
Й неочікувані втрати,
Звів до неба барикади -
Та ніхто не йде з захватом.

Це - обманний хід - я знаю,
Перед основним ривком,
Щоб довести до відчаю -
Й відібрати все майно.


Рецензии