Суша

Няма облак дъждовен. Няма капка вода...
Но не чакай Божа воля и разни съвети.
Много време на село живя и разбра,
че след лятото- суша тършува в полето.

Нама капка вода...Ти потта събери
и със чаша залей пресушения корен.
Виж дървото мълчи, виж дървото скърби...
За тъгата му днес - пак си ти отговорен!

Ти със капка капни. Ти със капка полей
и от плод ще се скърши на есен дървото.
Чрез фатални постъпки човека живей.
След смъртта му- остава за спомен доброто...


Рецензии