Сибирски дантели

Сняг, изпран в свежа синка
върху клоните прострян
на брезички, на осинки...
Сибирски дантелен блян!

Тук око на вещ художник
ще даде оценка смело:
Красотата превъзхожда
всякакво човешко дело!

Нямам думи да оспоря:
Удивителни дантели!
Жалко, цялата природа
на Сибир не сте видели!

Тюмен


Рецензии