Които се целуват безсрамно

На съученичката ми
Анна Томова-Синтова

Ако имах глас
Гяуровски -
дълбок
като Тревненски кладенец
и силен
като родопски вятър -
бих пял
за българите,
положили
охрата на земята ни
върху лицата си
по жътва
и за българките,
които се целуват
безсрамно
през лятото
със слънцето
по черноморския бряг...
Ех,
ако имах глас
като твоя,
Анна...
Най-голяма
по оперните сцени
на света!
Гласов ураган
на радостта!

Стара Загора


Рецензии