От устните ти капки пия

Подари ми малко дъжд!-
моля с глас лукаво-летен.
Тук, над избуяла ръж,
под брезичка, сред полето.

Гласа ми вятърът позна
и сочни облаци бухлати
по синьото небе постла.
В безсъницата блян изпрати!

Благословенната магия
разхубави света в минута.
От устните ти капки пия...
...И дъжд по рамото ми чука


Рецензии