Ахтопол

На сем.Банчеви

Разхвърлило по пясъка сапфири
доскоро скривани в дълбоки бездни,
морето упоително събира
отблясъци на гаснещи съзвездия.

Пленително догаря пак нощта.
Ласкав хлад прониква и ме глези.
Ветрец гаси на лунен сърп свещта
и мойта скръб далеч оттук отвежда.


Рецензии