Ярыл н дзень

Ярыла-моладзец,на кані белым
У адзенні белым, кветкавы вянок
Уладар прыроды ён умелы
У левай руцэ-жыта снапок...
Вясной"Ярылкі"-Ярылы пахаванне,
Дзе пройдзе-там ўраджай вялікі,
На каго паглядзіць-таму каханне,
Дзякуй яму,святла мы бачам шыкі,
І просім летам доўжыць сонца ззянне.
Ярыла-сонца і прыгожасці кароль,
Суму зганяе,растварае цень,
У жыцці вялікую ролю мае,
Дзень чацвёрты червеня і ёсць-
                Ярылін дзень!


Рецензии