Святий Миколай - укр. мова

Старий дідусь стояв немов в дозорі,
Ще перші в небі не з'явились зорі.
Про що дід думав вже не пригадає,
Весь день незвичним був, таке буває.

Були грудневі, накриті снігом дні.
Назустріч діду в казковому вбранні
Йшов хтось і сяйво йшло навколо нього,
Як не здивуєшся, скажіть, від цього?

До дідуся вже підійшов той ближче.
Дід запитав і відповідь є нижче:
А хто ти чоловіче, стій, почекай.
І відповів той: Святий я Миколай!

Навколо чулись дитячі голоси,
Весь світ в полоні зимової краси.
Старий дідусь - рік, що від нас збирався,
Вже йде. Нового року дочекався.


Рецензии