Мой гимн Республике Алтай

На алтай-ойрот-кыпчакском языке

Мени; Алтай Ороонымга
учурлаган гимним

М;;;н кепт; м;;к;лер
Мызылдажып тургулайт,
Арчын сынду тайгалар
Арайына; шуулажат.

Айлу-К;нд; Кин-Алтай
;рг;лjиге ;;ж;ксин,
Ада болгон Кан-Алтай
;йелерге мактатсын!

Эне болгон Алтайыс
Jажын чакка м;;к;лик,
Эркемелд; Т;р;лис
Jер ;ст;нде ;рг;лjик!

Айлу-К;нд; Кин-Алтай
;рг;лjиге ;;ж;ксин,
Ада болгон Кан-Алтай
;йелерге мактатсын!

Сунуп j;рген тууларыс
Седе;-jараш турлагай,
Суузып ичкен сууларыс
Суузын болгой артабай!

К;к-айасты ;тк;ре
К;к;-М;;к; чаалыгай,
Ак-Айасты; алдында
Алтын-К;лис чайпалгай!

Эне болгон Алтайыс
Jажын чакка jаранзын,
Эркемелд; Т;р;лис
Jер-Алтайда макталзын!


Рецензии