След слънчевото затъмнение

Бавно, бавно се прокрадва светлина.
Оживяват в сумрак земни очертания.
Възниква чувство за греховната вина,-
това е миг неповторим за покаяние.

Душата над света се възвисява,-
чувствам даже - почва да боли.
Не, не искам да се оправдавам...
Възкръсналият диск ме пощади.


Рецензии