Космически навети

Безумно вятърът ги блъска
и разсъблича пожълтели клони.
Дъждовни капчици се пръскат
високо в ябълковите корони.

Под дървото гледам удивен
килим от ябълки в тревите.
А други, зрели, покрай мен
летят като...метеорити.

*
* *

До този световен колайдер
за сблъсък на влюбени атоми
и раждане на нови вселени,-
събра се с твойта съдбата ми
в едно ядро обединени.
Като овчар със свойта гайда...
Закъснял си,драги колайдер!


Рецензии