Саха YнгкYYтэ

YрYмэччи YерYн курдук,
Арыы-дьэнгкир халлаан курдук,
КеенньерYYлээх кымыс курдук,
КенгYл санаа кыымын курдук
Дьоллоох саха кыргыттара
Чороон тутан та5ыстылар.

Ойуу-дьар5аа тирэнгсэлэр
Ohyop Yктээн киирдилэр,
Нуо5ай лабаа илиилэр
Дьол ырыатын тистилэр ...
Yерэ сехпYт санаабар
Алаас тыала ил гынар.

Чуумпу Лена долгунунуу,
Туундара YрYнг кубатыныы,
Алаас хотун хатынгыныы,
Атан эрэр ньургуhуннуу
Намыыннарын, наскылларын,
Нарыннарын ба5астарын.

Кэрэ-бэлиэ кэпсээн курдук,
Сэрэтиилээх сэhэн курдук,
Ылбай ча5аан ырыа курдук,
Ыраас таптал кыымын курдук
Сахам нарын YнгкYYтэ –
Сахам сирин кэрэтэ!



С. Данилов тыллара



ЯКУТСКИЙ ТАНЕЦ



Словно бабочка порхая,
В синем небе, превосходной,
Как хмельной кумыс играя,
Словно птицей быстролётной,
Чорон счастьем наполняя,
Выйдет девушка якутка.

Вновь орнамент вышивают,
И узор снежинок зная,
Руки нежные мелькают,
Песню счастья заплетая,
Мир восторгом наполняют,
Шаловливым ветром тая.

Ленской плавною волною,
Белоствольною берёзой,
И “сарданою” весною,
Лебедь белая над тундрой,
Нежность чистою росою,
Драгоценною секундой.

Как прекрасное сказанье,
Тайны чувственным рассказом,
Искоркой любви желанье,
Светлой лирики алмазом,
Танцем вечности касанье,
Над землёй якутской сказом. 



Василий Полятинский
20:35 – 23:58 24.12.18/00:07 25.12.18


Рецензии