Тайни

Гледам
как се кандилка
празната бутилка
от шампанско
и си мисля
колко тайни
би могла да пренесе
по вълните океански
в корема си
като невъзвращенец,
ако беше попаднала
в ръцете
на някой-си корабокрушенец
по времето
на Робинзон Крузо.
Туй-то!
А е било навярно вкусно
тогава
шампанското...


Рецензии