Знак, че тука сме живели

Да те събуди кукувица рано
усмивката на слънцето да видиш
преди да метнеш ватенка на рамо.
Готов съм на това да ти завидя!

Тогава времето ще се оправи.
Ще викне от гората ни флигорна.
Страстите си сънени ще обладаем.
Ще блеснат погледите животворно.

Ще ме разбуди сутрин кукувица
да събера шишарките най-зрели,
които на гора ще заприличат...
Като знак,че тука сме живели!


Рецензии