Над Варненским заливом

Морские чайки... Вестником волненья,
морского шторма  их тревожный крик.
Береговые скалы - их селенья,
и скорость ветра в сильных крыльях их.

На солнце крылья кажутся белее
и над заливом излучают свет.
До горизонта путь преодолеют -
свободной птице ведь преграды нет!

           ...

    Във варненския залив

Виж, гларуси - надежди на вълните,
издигат силно своя дрезгав глас -
превземат бреговете  и скалите,
достигат ветровете днес над нас...

Крилата им, от слънцето по-бели,
изпълват залива със светлина -
нивото  морско тук преодолели
летят към хоризонт и свобода.


Рецензии