Анатоль Сыс. Лес

Скоро сумрак опустит,
как веки, пчелиные крылья.
Лес заполнится медом до кончиков тихих корней.
Только Лес не немой: 
сказкой хвои,
лишайника былью
прирастает словарь
для ветвистых зеленых речей.

Даже если ты глух или глуп —
ты поймешь эти речи,
даже если темно тебе —
снова почувствуешь свет.
И наследство Иуды
тебя перестанет калечить —
в этом доме зеленом  грехов человеческих нет.

                Анатоль Сыс

ЛЕС

Хутка змрок абцяжарыць
пчаліныя лёгкія скрылцы,
мёдам Лес набрыняе да сутвы нямых каранёў,
але —
Лес не нямы: і ў лісточку,
і ў кволенькай жылцы
мова тчэцца лясная
з мільярдаў лясных галасоў.
Нават самы няздатны
і самы глухі з чалавецтва
зразумее яе
і забудзе, прасветлены ёй,
пра людскую душу,
што спазнала пакуты калецтва,
калі смагу спатоліла брата Іюды душой.


Рецензии