По Мысли С А И

РА МА ДА СА СЕЙ СО-ХАНГ
МЫСЛИ САИ
23.12.18.
Jesus taught simple practical lessons in spiritual advancement for the good of mankind; He manifested divine powers to instill faith in the validity of His teachings; He marked out the path that confers sweet nectar of bliss (Ananda) on humanity. He exhorted people by precept to cultivate the virtues of charity, compassion, forbearance, love and faith. We must pay attention to the sacrifice that Jesus made while free, out of His own volition. He sacrificed His happiness, prosperity, position, comfort, and safety, and braved the enmity of the powerful. He refused to yield or compromise. He renounced the ego, which is the toughest thing to get rid of. Honour Him for these. He willingly gave up the desires with which the body torments man; this is a great sacrifice. The celebration of His birthday has to be marked by your sacrificing at least a desire or two, and conquering at least the more disastrous urges of the ego.

- Divine Discourse, Dec, 24, 1972.
Desires are born of greed. When greed is weakened more and more,
discontent declines in equal measure. – Baba

Воскресенье, 23 декабря 2018 г.

Иисус преподал простые
практические уроки духовного
развития - человечеству дар;
Он явил божественные силы,
а вселяя веру в САИ учение,
обозначил тот путь, который
человечеству дарит сладкий
блаженства (Ананды) нектар.
Он наставлял людей, заповедуя
усердие, растить веру, любовь,
терпение, добродетели,
сострадание и милосердие.
Мы должны обратить внимание
на жертву, которую Иисус принес,
что выпала на его долю, будучи
свободным, то по своей воле.
Он пожертвовал положением,
счастьем, процветанием,
комфортом, безопасностью
и выдержал сильных поругание.
Он отказался уступить, пойти на
компромис с ними, прославиться.
Он освободился от эго, трудно от
чего избавиться; оставил желания,
от которых у человека страдания.
Это - великой жертвы осознание.
За это Его, почитайте. Праздник
Его Рождения тем отмечайте, по
крайней мере, чтобы желание
одно или два в жертву принесли
и, над более пагубными делами
эго, с верой, победу обрели.
НОМ
(Божественная беседа, 24 декабря 1972 г.)
Сатья Саи Баба
«Желания рождаются из жадности. Когда жадность ослабевает
все больше и больше, уменьшается недовольство в равной мере».


Рецензии