Параноя-21

Небезпека снує серед стрічних
Незнайомих й німих перехожих,
Пастку, гідну всіх жанрів епічних,
І героїв - для людства ворожих.

Кожен погляд - таїть небезпеку,
Під пальто, заховався обріз,
Пуля завжди знайде свою жертву,
Але можна відстрочить реліз.

Кожен друг - підпада під підозру,
Тому нащо в житті зайвий клопіт,
Нащо вірити в дружбу наосліп,
Якщо та не витримує допиту.

Діалоги - приховують підлість,
Бо не просто - ведеться розмова,
А двобій, що притисне покірність,
Висуваючи підлі вимоги.

Острах - що заглядає у вікна,
Наче куля - від снайпера жде,
Аби стали для нього примітними
Спини ревних впокорених жертв.

Не підходжу - впритул до знайомих,
Бо отримаю в спину ножем -
Не підходжу до рамок віконних,
Боячись - стати в них міражем.

Сторонюся життя - яке цілить
Просто в лоб, вибираючи смілих.
Бо не здатен в інакше повірить
Після тисяч безпечних розстрілів.


Рецензии