Анатоль Сыс. У твоего порога

Сияет над Белой Русью
радуга.  С ней мечтаю.
Под радугу белые гуси,
как под венец,  влетают.

Туманы над Белой Русью
стелются.  В них скучаю.
Как бы ни было пусто  —
к белой земле припадаю.

Метели над Белой Русью
воют,  меня терзая.
Белый край не отпустит —
даже аисты знают.

Грозы над Белой Русью  —
в сердце моем тревога,
что могут умолкнуть гусли
у твоего порога.

                Анатоль Сыс

Каля твайго парога

Вясёлка над Белай Руссю —
гэта мая мара,
ляцяць пад вясёлку гусі,
нібы пад вянец, па парах.

Туманы над Белай Руссю —
гэта мая самота,
да белай зямлі тулюся,
аб ёй мой найпершы клопат.

Завеі над Белай Руссю —
гэта мае пакуты,
ды я ўсё адно, як бусел,
да гэтай зямлі прыкуты.

Грымоты над Белай Руссю —
гэта мае трывогі
па песнях знябытых гусляў
каля твайго парога.


Рецензии