Нещастен бежанец крещи тревожно

По каменния калдъръм с приветлив шум
пълзи каруца със разчорлено сено.
Жребче се пречка и лети като куршум...
Работен ден във Тревненско село

Сребриста лястовица пъчи нежна гръд:
доставила е кал за свойта нова къща.
А градското момче я гони с дълъг прът,-
не знае още то - тя вечно се завръща!

Щъркел прави нервен серпентинен кръг,-
нещастен бежанец,- крещи тревожно...
Ти само помисли, че може някой път
и аз да си замина...Не,това е невъзможно!


Рецензии