Годината преди 11 септември

За трите дни
видях Манхатън
разнолик
като самото лято...
По обед-
въздушни огнени вълма
като огромни бикове
ни тласкаха
към кърваво-червеното
платно на Хъдзън.
Надвечер-
реки дъждовни
като водопади
падаха
между отвесните стени
на разни Билдинги,
отнели с върховете си
езиците
на подивели гръмотевици.
А на утринта-
Близнаците
протягаха ръцете си
към Свободата,
разчупвайки с глава
кристалните стъкла
на въздуха над Ист Ривър.
Необхватния
конгломерат
Ню Йорк
пред очите ми
се срива.

4-7 юли 1999
Ла Гуардия,Ню Йорк


Рецензии