Неоновите стълби на дъжда

Светна...Гръм...
Свети Илия
раздруса своята каруца
по грапавия калдъръм
и по павета.
Срещнаха се бесовете.
С погнуса
люшна и камъните в нея.
Оттекна екота.
Разтърси и изръси
на юрош всичко
във траншея.
Гръмна батарея.
Рукна водопад
от падащ камнепад.
Гръдна кашлица
на стар дъртак.
Гръмотевици и мълнии.
Хвърли Господа
неоновите стълби...
Да тръгна сам не мога.
Свети Илия,
помогни да стигна Бога.


Рецензии