Каприз

Не удряй жената даже с цвете
народна мъдрост

Иска ти се със цветя да те набия.
Купих сноп голям за тази цел.
Карамфил.Ухаещ.И в хартия.
Сто стебла.Увити даже с тел.

Първо махнах страшната превръзка.
Целофанът сетне - да не шумоли.
Снопът пръснах на отделни връзки.
Чул съм - разделено по - боли...

Викнах и светулки да ми светят,-
где да знам къде ще литне цвят...
И започнах...Гледайте, поети!
Няма по-щастлив на този свят!


Рецензии