Клетка

Груз Гэты цяжкі нашу
Мой надзвычайны талент,
У адзіноце-пішу,
Нібы гэта рабіць заставілі.
Натхняюся Небам высокім,
Раблюся другім чалавекам,
Думкі ляцяць за аблокі,
Адтуль прысылаюць лекі...
Я станаўлюся бадзёрым,
Маю моцны.ўпэўнены крок,
Не пашкодзяць людскія дакоры,
Не спужае любы крывасмок.
Гэта дарога і крыж,
Гэта пакуты і натхненні
Занятак мой самы бліжні
З маёга дня нараджэння.
Ад яе нікуды не дзецца,
І пражыць як з ёю унёсла?
Заўсёды у гэтай клетцы,
Праз мяне яна ўся праросла!


Рецензии