серцем вiд серця

у твоєму серці
шапка для паяца
ходять недолуго
колами думки
а моєму сниться
крихітий палацик
сам собі прислуга
і снують чутки

у твоєму казка
без кінця й початку
доглядає вії
щоб не розійшлись
у моєму видно
сонячні три грядки
певно їх посіяв
усміх твій колись

у твоєму сходи
без перил до даху
глобус – сірий ребус
втіхи трин-трава
у моєму подих
мов у клітці птаха
пахне мокрим небом
з присмаком Різдва

у твоєму тихо
ніби без порогу
за яким безодня
проростає в ніч
у моєму місяць –
з повні – тільки роги
і зірки холодні
плюскаються в сні

у твоєму сємки
лускають бабуні
і плюють у душу
бо немає де
у моєму камінь
ні на цаль не зсуну
вітер не зворушить
світло не впаде

у твоєму можна
стрінути спокусу
висушити очі
десь на мілині
у моєму радість
дихати боюся
сліз – бери – не хочу
і лапатий сніг

у твоєму серці
я себе не бачу
солов'я не чути
і притихло 'ні'
у моєму серці
день забутий плаче
з березня по лютий
рута у вогні

18 Грудня, 2018


Рецензии