Красива-24

У красунь зір надто гострий -
Та себе лиш бачить здатні,
Зирячи на інших скоса,
Бо уваги їх не варті.

Наче стрижень - викликають
У оточуючих захват,
І в собі лишень вбачають, -
Джерело натхнення Брахми.

Вони - центр всіх обставин
І подій, що крутять світом,
Недосяжні ідеали,
До яких не всім злетіти.

Лиш заради них - безмежжя
Виражається у формах,
Як вода на узбережжі -
Здійма хвилі під час шторму.

Вони космосу послання,
Світло від далеких зір,
Хто не бачить їх палання -
Той, мабуть, утратив зір.

В гармонійній своїй силі -
Кануть в ранішню росу,
Вони в захваті окрилять -
І до щастя вознесуть.

Бо в красі - задумка божа,
Що, як сонце, сяє людям,
Бо й погода непогожа,
Коли жінка себе гудить.

Бо у захваті хвалебнім -
Приклонився красі всесвіт,
Та для нього в превелебних
Нема місця в пустім серці.
 


Рецензии