Стара Загора

Всяка година.Всеки юли.На лятото в началото
вървяхме по Стъргалото
и по олуците водосточни
чувствахме как се източва
ароматът на липите
грижливо скриван зад ъглите
на правите й улици
от Станционната,
през Градската,-
градини
(така бе от нине
през всичките тези години)
до прочутото Аязмо,
откъдето вятърът
изгонваше пространството празно
изпод зелено-жълтите забрадки
на липите златоцветни
през нощите летни
и раздухваше
миризмите приятни
на пчелен липов мед.
Не!Не само там.
Комай- навред.
Даже във прелитащ самолет.
След уханието на липите
от порестите облаци пропити.
Всяка година.
Всеки юли.
В началото на лятото.
На всеки зааралия
е до болка познато...


Рецензии