ВВВ-27 В дчуття власно важливост

Розриваючи серце на клоччя,
Двері в спальню відкриєш без стуку,
Та питально заглянувши в очі -
Приревнуєш до темних закутків.

Там ховаються - справжні мужчини,
Із рельєфом напружених мязів,
Там нашвидко прикриті личини -
Тисяч зрад і нічного сумяття.

Там утаєні - безліч прихильних
І звабливо оголених слів,
Тіні надто мінливих прихильників,
Щоб до них ревнувати посмів.

Поцілунків залишений присмак
Й ніжних доторків завчений трепет,
Безтурботність нових фаворитів
І колишніх ображена зверхність.

Там затихнув нечуваний шурхіт,
Підозріло примятого плаття,
Згусток теміні, що дере в грудях, -
Надто довго жадана відплата.

А насправді - немає нічого,
В закутку, що не втримав підозри,
Тільки ревнощів сонна тривога,
Яка криком кричить - з мене досить.

Хіба може закрастись в кімнату
Тінь підозри - там палко горить
Почуттів неіснуючих ватра,
Що до сліз гірким димом димить.


Рецензии