Епiка Життя

                ЕПІКА ЖИТТЯ

Між видимим й незнаним меж немає –
Жевріє лиш ілюзія, епічність тла Буття
Й клоака будуарних хтив куцо горлає
Про велич ницих. Гра в блудне сповиття
Тваринної феєрії задухою волає і конає
У тому зашморзі душа. Пізнання ж окуття
Вир розуму в кайданах скутих дум тримає
Й в розпусті мрій. Шлях світосприйняття
Згубився в буднях й златі. Мудрість вимирає,
Вбива у метушні любов, рве боговідчуття
Природи Людства. Знань глибінь здолає
Сакральність Неба тайн, земного сенс Життя.

                Павло Гай-Нижник
                16 грудня 2018 р.


Рецензии