Красивий-22

Перше враження обманить,
Поки друге протверезить,
Як в красунчика в кармані -
Обіцянки в анамнезі.
У прекрасному майбутнім,
Ладно все і гармонійно,
Як ідея, що по суті
Без підгрунтя безнадійна.

У майбутньому - все буде,
Буде гарно, як ніколи,
Та майбутнє - недоступне,
І блищить на видноколі.
Думаєш про нову хату -
І про капітал з нікуди,
Бо ідеї як плекати,
То встократ колись прибуде.

Як завжди стабільно файно,
Не згадаєш ні погане,
Ні хороше не утаєш -
У порожньому кармані.
Стреться память із минулим -
І згадається - лиш усміх,
Сам себе як не обдуриш -
Іншим зась до захолустя.

А теперішнє - миттєве,
То воно - іще майбутнє,
То в минулім - несуттєве,
І у спогадах відсутнє.
У брехні велика сила
Бо без неї безнадійність
Якщо світ - одна могила,
То хоч якось скрасить сірість.

У красунчика - обійми,
Й за душею ні копійки,
Над землею - він підійме,
Й поколише Еврідіку.
Вона вірити охоча
Що ідеї матеріальні -
Треба тільки вірить конче
Що теперішнє минальне.


Рецензии