Вятър

ВЯТЪР
Автор: Р. Русев               

Духа ли вятърът
още край теб,
влиза ли пак
под полата,
или вече е кротнал
и не смее да показва бельото ти?
С панталон
си сменила плисетата,
понаедряла,
по-мъдра си станала,
но стихът,
който пишеш
все още е влюбен,
пълен с живот,
а ти си красива и бяла.
Като мечтата ми...

Пак още край теб
вятър подухва
в спомен утихнал
и очарован 
от твоите стихове.
Може би търси
още онези плисета,
да лудее под тях...


Рецензии