В МЕН СИ

В МЕН СИ
Автор: Р. Русев               

Защо сутрин брезите
когато в онази
розова нишка
на изгрева
от ветреца потрепвайки
са толкова бели.
Защо ли тогава
душата тъжи
за птици, цветя
и дни
потънали в зеленото
на бързото лято...

В мен си -
свидетел е жълта луна
през прозорец надничаща.
Като удавник потъвам
в топлото дишане
на тихата нежност,
лъхаш на тиха вода,
на есен и вятър,
листи подмятащ
по трева и пътеки
и дъжд тихо идващ
след влюбено лято.

В мен си...


Рецензии