Плаче Вiфлеeм

А-а-а-а-а-а,
А-а-а-а-а,
А-а-а-а-а-а,
А-а-а-а-а,
До Єгипту Мати
Божая іде,
Бог Отець Родину
Святую веде.

А-а-а-а-а-а,
Плаче Віфлеєм,
Ангели Небесні
Мов щитом над ним,
Бо став враг з мечами,
Оголився меч,
І по білім світі
Стогони і плач...

А-а-а-а-а-а,
Серденько болить...
Немовлятко-ангел,
До Отця летить,
"Мамо! Маю крила!
Рідна, не тужи!
Матіночку, Боже,
Милий, бережи...

Хай матуся знає,
Й серце не болить,
Що во святім Раю
Син її стоїть,
Бо спустився в Силі
Ангел із небес,
На Руках дитину,
Та й у Рай відніс...

Мамо, я вже воїн,
Бити нам врага,
Тисячам зі мною,
В крок моя нога!
І святая вічність,
Мамочко, взяла
Нас на дужі плечі,
Й в щастя понесла...

А по Віфлеєму,
Мамочко гроби,
Прах до землі, мамо,
Бо могил горби...
Тільки я, рідненька,
Я живий, живий!
Притулюсь серденьком,
Хай твоє живе...

І проживши довго,
Ти прийдеш до нас,
В Рай Святий Безмежний,
Бо спасен наш Спас!
Що в ту ніч жорстоку
Місто залишив,
Нам з тобою, рідна,
Зірку запалив...

Сам Зоря Він, мамо,
Щедрая Зоря,
Й обдарив любов'ю
Во Раю маля.
Й тисячів зі мною,
Хай же враг тремтить,
Та журба рікою
Рани не ятрить"...

А Святе Сімейство,
Щоб спасти Дитя,
Господа Ісуса,
В дальнії края
Йшло з страшного пекла,
Час губив свій лік,
Та з Отцем Небесним
Віфлеєм навік.

...Святим містом, Боже,
Хочу я пройти,
А Ти мої ніжки
В край той приведи,
Де домівка Бога,
Що Ти спас Дитям,
Де нетлінні гроби
Святих Ангелят.

Діво наша Мати,
Бог рожден між нас,
Не прошу палати,
А прошу, щоб Спас,
Зі священним військом
Ангелів Дітей
Став над моїм містом,
Врага побідив.

Бо нещадний ірод
З попелу востав,
Звіром ненаситним
Й день в сльозах втопав,
Ніч  во страхах й ранах,
Матінко, спаси,
І слова сердечні
К Богу понеси...
Ангелина Длинка 23.09.15г.


Рецензии
Плач стоит над миром,
Скоро Божий суд!

Адилия Моккули   10.12.2018 21:20     Заявить о нарушении
Плач... страшные трагедии

Ангелина Длинка   11.12.2018 01:21   Заявить о нарушении