Спим, дышим свободно!

Мы ж тоj шэ студент

Странно – куда жэ плыву я…
Піна это іль Днепр…
І хто быто мучыть
Шэ j в лодцы чужэj…

От дэся прыплыв ексь.
А ны документ.
І шо, счас загынцу
Коло наглых вовкэj?

От так, мусыть, в Іньдіі ж,
Ек мэлють тылетк:
Оj! Там трэ ж фсё візы,
Ек до Аммы святэj.

Да j, в опшым, шо вірыш
Ты в некых царэj?
Ведь эфто фсё бізныс
Да трата мозгэj.

А мні то ны снылось.
Я бачыв такэ:
Даj власці но свынцы –
Ф шызь враз упычэ.

От красым мы сіны.
От мажымо двэры.
А дэ дуст тоj дівся?
Пытаньнюв ны в зверыj.

Сыдю я во в нірцы:
2 мэ3 на мэтр.
І шо, мні так тісно,
Шо всіх проклянэм?

Да, рухався мімо
Всіх Знань про сыбэ.
Бо шо дэ успіjіш,
Ек жмэш до ріднэньк.

А тэбэ – по шыjі!
А Котку – па лбе!..
О гэтак калыну
Ламають вездзе.

Мы тратымось щыро.
Ек Біг сам дае.
А нам кажуть: гыцыль!
Цыганка ж во, глень!

Да. Цаем, коб водкы
Покрэпчыj в горлень.
Бо поп оно можэ
Спасті от псіх-псэj.

Уютно нам спаты
В хоромах гнылэньк.
Ну, шо ж – гэтка карма:
Колы зробыш лепш.

Бо рід тожэ Божэ:
Ну, маточка-7к.
Вмыраты ны хочэ
Коб з Ангелом, лэгч.
Да шо він поёт Змеjц!?
Азуц! Я к врачем. От jіj я j помочнік.
І прамо зь спасень.

…ну, неКот3 можуть
Втыкаты од нэнз.
Ек друг міj, Ольховскыj.
В Сібіры аж дэсь.
А я ныдалёко: пітНасьць кілёметр.
А город, дэ дочкы, Кізц ны по ноздре. 


Рецензии