КIанивиликай

Мад  тема амачни гьикьван кхьида,
Бес тушни теснифун   ашкъидикай на? -
Къе  чинлай атIана лагьана сада…
Амма заз лап адан язух атана!

КIанивал уьмуьрдин мана тушни, лагь,
Бегьер  хкатдани   яван  чиликай?
Ашкъи са  кукIуш я –руьгьерин пачагь-
Вун амма рахазва заз лукIвиликай!

Вучда а рикIикай гьиссер авачир,
Кьуранвай кам хьтин умуд атIана?
Яраб кIанибурун  вуч ятIа тахсир,
ЧIух хьана аламай  кьисметди кана?


Бахтавар инсан я  гъил гайилахъди
АватIа са кас ваз кьадай гъиликай ,
Са кIвач сурун  къене  лап хьайилахъди,
Кхьида за мадни кIанивиликай!


Рецензии