Херсон - париж укр

ХЕРСОН-ПАРИЖ

На мотив "Вальс в ритме дождя"
               Н. Лисица

Знову зима
вихрить, мете...
Знов на душі
ні се, ні те...
Срібних сніжинок
фуете
вітер змітає
з криш.
Тільки для Вас
то все - пусте.
Бо Ви мабуть
давно спите .
І в Ваших снах
пастель плете
красень Париж.

Плине в ті сни,
за горизонт,
король нічних
вітрин -
неон.
Тане, мов віск
мадам Тюссо,
дивний Ваш сон.
Неба зірвавши
абажур,
сніг намітає
кучугур.
Тільки ля мур наш,
попри те,
не замете!

Серця
кипить резервуар.
Шле Вам у ніч
Оревуар.
Серед гірлянд
зимових чар
в серці - пожар!
І той пожар,
то - непусте!
Й буде про те
в "Юманіте",
якщо до Вас
торкнуся лиш,
то ... спалим
Париж...

Немов в блакить
від Пікассо
вихрить, сніжить
на мій ХерСон.
Таксі вмикає
ледь клаксон
для куражу.
Сніг замітає,
хай мете
і хай у сни Ваші
прийдЕ,
те що Вам ніжно
ще скажу:
- Мон шер,
бонжур!

Знову зима
вихрить, мете...
Знов на душі -
ні се, ні те...
Срібних сніжинок
фуете
вітер змітає
з криш...
Тільки для Вас
то все - пусте.
З Вами Париж
і вар'єте...
І хай Париж
не знає те.
Та то пусте...
мете...

ВК ХерСон грудень 2018


Рецензии