ВВВ-8 В дчуття власно важливост

Якщо в сімї найважливіше
Дізнатись, хто є важливішим,
Чи батько, що сидить невтішний,
Бо матір заробляє більше.
Жбурнув у неї трьохлітровку,
Щоб знала, як ховати в шафі -
Як сльози, крепку самогонку,
Від головного падишаха.

Чи матір, що пішла в карєру,
Щоб не перечити свекрусі,
І не псувати собі нерви,
Коли бабуся геть не в дусі.
Можливо, дід, який у кріслі
Вивчає власне володіння,
Й кричить, коли йому поїсти
Не принесуть за повелінням.

Чи діти, що в своїх кімнатах
Вдають, що зайняті уроками,
Виходять тільки в день зарплати -
Й зникають знову на півроку.
Вони важливіші - за інших,
Тому в пориві винятковім -
Виходять в вікна, щоб потішить
Свою важливість підліткову.

Важливо знати, хто важливий
Хто терпить від чужих нападок,
Бо статус надто є дражливий -
Й передається дітям в спадок.
Але останнім часом - кішка
На себе тягне товсту ковдру.
А чим вона, по суті, гірша -
Нестримна, принципова й горда.


Рецензии