Над книгаю улады час не мае

Сборники в которых я печатался как автор:

"Над кнігаю ўлады час не мае"
 
Зборнік вершаў удзельнікаў літаратурнага клуба “Выток”, прысвечаных 500-годдзю беларускага кнігадрукавання/ склад. Н.І. Лебядзеўская. – Дзяржынск, 2017.– 24с.

Сёлета адзначаецца 500-годдзе беларускага кнігадрукавання. Нашым продкам менавіта Францыск Скарына падараваў першую друкаваную кнігу. Удзельнікі літаратурнага клуба “Выток”не абмінулі сваёй ўвагай гэтую тэму. У дадзеным зборніку яны паэтычнымі радкамі разважаюць пра асобу Францыска Скарыны і значнасць яго ўнёска ў справу адукацыі беларусаў, вывучэння імі роднай мовы і захавання павагі да яе.
НАТАЛЛЯ ЛЕБЯДЗЕЎСКАЯ, кіраўнік літаратурнага клуба "Выток".
___

мои стихи в сборнике:

Шершавость строк

О, цифра! Цифра, ты спасенье...—
Твердят неистово вокруг…
И под «мелодию» спасенья
Все фонды, пишутся, на «круг»*.

Листая «крестиком» страницы,
Не ощутить «шершавость» строк.
И не уснуть, ранняя книги,
Не испытав «весомость строф».

От автора:
*Круг — диски (cd, dvd)

***

Клинопись

Когда-то, все писали клином,
А жизнь, сама, казалась мигом…
Да и страницы те, из глины,
Слова остались, «паутиной».

***

Лунные свитки

Луна, восходит над пустыней,
Где был, когда-то, мир святыней...
А ныне,  лишь забвения в пыли
И свитки, что пески открыли.

***

Берестяная грамотка

Вода бежит, меняя русло...
Смотри, смотри, да это Русь! Та,
Что в бересте, осталась той,
Которой, не знаем мы с тобой.

***

Из лесу, да на свет

В озера смотрятся леса…
То земли, взрастившие хлопца,
Что жизнь, книги дал, в века, в века…
Да сгинет, неграмотности тьма!

BaRin.


Рецензии