Ховайся-40

Я ховаюсь від роботи,
Як від хитрої болячки,
Від якої вся голота -
Бігає, немов від срачки.
Не встигають - ні до чаю,
Ні в перерві до обіду -
Бігцем свято відзначають,
Бігцем моляться до ідола.
Потім поспіхом на гору,
Наганяючи утрати.
Дві секунди на розмову -
Честь віддати апарату.

Бо для роботів в роботі
Чітко визначені цілі, -
Повертать на поворотах,
Не збиваючи приціли.
Бо для роботів завдання
По зростаючій прогресії -
Появляються ізрання
І кінчаються на пенсії.
Бо для роботів - в роботі
Головне - винагорода,
Вони щирі ідіоти,
І невтомні від природи.

Я ховаюсь від роботи,
І від спроби керівництва,
Що подзвонить і в суботу,
І в неділю, як не спиться.
Що улізе в мої справи -
Удаючи повну участь.
І закріпить повне право -
На дітей і на онучок.
Лише тим буде гордитись -
Що спроможний серед дня
В двері грізно завалитись -
Й рохнути, як та свиня.

Бо для роботів в роботі -
Треба мати шість пар рук,
Щоб зловить в круговороті -
Ритм життя і серця стук.
Бо для роботів в роботі -
Головне - тримати спину,
Щоб медаль із позолоти -
Не тягнула в домовину.
Бо для роботів в роботі -
Головне не результат,
А у єдності спільноти -
Свій заслужений верстат.


Рецензии