Ховайся-36

Куди сховатися від власної величності -
Під ліжко - чи в глибокий влізти сейф,
Чи може, хірургічний ніж пластично -
Обличчя змінить - і відпустить в дрейф.

Скрізь смикають - у невідкладних справах,
Важливі рішення чекають арестанта,
Мотор заводить два еспресо зранку,
А вимикають - антидепресанти.

О шостій рівно - світло - в очі ріже,
Немов досвідчений середньовічний кат,
З непевності виймаючи, як грішника -
Із пекла витягаючи за блат.

Що нового - в пронизливому болі -
Невже чутливість зникла у побоях,
Анестезія відійшла поволі,
Із відчуттів вернувши тільки кволість.

Та тіло - на ціпку, немов ганчірка
Біжить за справ й думок провідником,
Облущилась у мозку сіра кірка,
Із памяті - лишився спертий ком.

Куди сховатися від власних зобовязань -
Вершити день до вечора безчинно,
Як би вершив в куток припертий вязень,
Надіячись померти самочинно. 


Рецензии